Руският президент Владимир Путин предложи вчера Андрей Белоусов за нов министър на

...
Руският президент Владимир Путин предложи вчера Андрей Белоусов за нов министър на
Коментари Харесай

Кой е Андрей Белоусов

Руският президент Владимир Путин предложи през вчерашния ден Андрей Белоусов за нов министър на защитата на мястото на Сергей Шойгу.

Ройтерс дефинира номинацията като изненадваща. Белоусов, който до момента бе първи вицепремиер, е граждански и икономист по обучение.

Следват някои данни за индивида, който ще поеме съветското министерство на защитата повече от две години след пълномащабната инвазия в прилежаща Украйна:

Андрей Ремович Белоусов, на 65 години, е роден в столицата Москва в фамилията на руски икономист. Той приключва Икономическия факултет на Московския държавен университет с отличие през 1981 година

През 2000 година Белоусов е назначен за извънщатен консултант на съветския министър председател, а шест години по-късно става заместник-министър на стопанската система.

От 2008-2012 година - в интервала, когато Путин е министър председател - е шеф на отдела по стопанска система и финанси в държавното управление уред. През 2012 година е министър на стопанската система.

От 2013 до 2020 година Белоусов е консултант на съветския президент. От 2020 година заема поста първи вицепремиер. През същата година за малко замества министър-председателя Михаил Мишустин, който се разболя от коронавирус.

През 2017 година РБК писа, че Белоусов е един от хората, убедили Путин, че цифровата стопанска система и блокчейн технологията са от решаващо значение за бъдещето.
" Мога да кажа, че една страна със суверенитет несъмнено би трябвало да (определя сама своята идентичност). Кои сме ние, от кое място идваме, накъде отиваме?... Нямаме различен вид за страната ни, с изключение на да придобием или възпроизведем тази еднаквост ", сподели той в изявление за същата съветска медия предходната година.

Според РБК Белоусов е упражнявал като млад самбо и карате, само че е е служил в казармата.

Бъдещият съветски министър на защитата е считан за непосредствен до президента, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР